Švestkové chutney – skvělá chuť

Anglické slovo „chutney“, čteme jako čatní, ale když se nad tím zamyslíte, tak číst foneticky jako „chutnej“, by lépe vystihovalo, co je vlastně čatní. Chutney je tradiční pochutina původem z indické kuchyně, která dochucuje základní pokrm. Chutney by mělo mít výraznou chuť a mělo vhodně doplňovat pokrm a jasnou barvou by mělo zdobit stůl. Může to být v podstatě jakákoliv hustá omáčka, vyrobená z nejrůznějších surovin, jako je ovoce, zelenina, rozinky, česnek či cibule. Ostrost může dodávat hořčice nebo ocet. Chutney povzbuzuje chuť a podporuje trávení. Chutney by mělo být pikantní, může dochucovat jak maso, tak i vegetariánská jídla. Příprava v domácím prostředí je náročná a zdlouhavá, neboť vše musí být dokonale rozvařené a až poté se všechny suroviny smíchají v omáčku. Chutney se uskladňuje většinou v chladu a tmě, ve skleničkách. Už se vám sbíhají sliny a říkáte si, že byste měli nějaké chutney ochutnat?

chutney

Nabízíme vám švestkové chutney. Švestky doplněné orientálním kořením, vyráběné ručně bez chemie. Výborně se hodící k rýži, masu, klobáskám nebo k plísňovému sýru. Nechce se vám vyvařovat? Dejte si švestkové chutney jen tak k bramborům nebo si jej namažte na chleba. Neztrácejte doma čas pokusy o uvaření vlastního chutney.

chutney

Švestičky z vlastní zahrádky použijte na koláč nebo si vypalte domácí pálenku a kupte si z kvalitních surovin vyrobené švestkové chutney https://eshop.koldokol.cz/chutney-svestkove-150g/. Plánujete zahradní párty s přáteli, kteří už znají všechny vaše gurmánské triky a čekají čím novým je překvapíte? Švestkové, ale i další chutney z naší nabídky dají grilovanému masu exotickou chuť orientu. Nespokojte se s tatarskou omáčkou a kečupem, nechte své mlsné jazýčky ochutnat nové, neznámé a nezvyklé chutě. Zkuste švestkové chutney. Nemusíte mít strach, že se chutney po otevření skleničky rychle zkazí, protože než k tomu dojde, bude sklenička prázdná.

Podobné příspěvky